Muzikinė edukacija Lentvario bibliotekoje

Pedagogė, rašytoja Inga Gučienė, kurianti įtraukiančias knygas vaikams, ištesėjo duotą pažadą ir atvyko į Lentvario biblioteką pristatyti trečiosios knygelės bei kompaktinės plokštelės „Roboto Metaloboto kelionė po mišką“.

Į susitikimą atskubėjo Lentvario pradinės mokyklos 1D kl. mokiniai su auklėtoja Ivona Zalieckiene bei mokytojos padėjėja Daunike Žvirbliene.

Su Inga visada įdomu ir smagu bendrauti tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Bibliotekos viešnia išties turinti įspūdingą kūrybinę ir ugdymo patirtį – sukūrusi per 300 dainelių vaikams, išleidusi 10 ankstyvojo muzikinio ugdymo leidinių, parašiusi 12 pasakų, kurias per aktyvią veiklą perteikia vaikams, jų tėveliams ir mokytojams.

Susitikimo metu autorė išradingai pristatė knygelės ,,Roboto Metaloboto kelionė po mišką“ istorijas ir 14 linksmų dainelių apie miške tykančius pavojus, augančią augmeniją: grybus, uogas, medžius, krūmus bei linksmai nusiteikusius miško gyventojus. Rašytoja skaitė vaikams ištraukas iš istorijų, kartu su vaikais ir mokytojomis dainavo daineles bei kalbėjosi apie miške šurmuliuojantį žvėrelių gyvenimą. Kiekvienas norėjo pabūti ir pagrindiniu knygelės herojumi – Robotu Metalobotu, dėvėti jo skafandrą, šokti skambant muzikai ir imituoti kampuotus roboto judesius.

Linksma, bet tuo pačiu nelengva užduotis – groti miško orkestre. Dirigentui, knygelės autorei, parodžius atvykusiems pirmokams ženklą, reikėjo laiku įstoti ir groti duotu instrumentu. O instrumentų būta įvairių – metalofonai, įvairūs barškučiai, varpeliai, perkusiniai instrumentai – marakasai. Šiuos bene sudėtingiausia buvo vaikams prisiminti.

Mokiniams ir pedagogėms patiko išgirstos istorijos, muzikavimas miško orkestre bei artimesnė pažintis su bibliotekos aplinka.

Pirmokų klasė gavo dovanų autorės knygelę ,,Roboto Metaloboto kelionė po mišką“ ir kompaktinę plokštelę su dainomis. Dainelės pateiktos labai patogiai parašytomis natomis su akordais ir dar CD karaoke versija, kad išmokus būtų patogiau jas kartoti.

Dėkojame Ingai Gučienei už nuotaikingą ir pamokančią muzikinę edukaciją bei padovanotą bibliotekai knygą ,,Roboto Metaloboto kelionė po mišką“.

 

Jurgita Makaravičienė,
Trakų viešosios bibliotekos Lentvario filialo vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Naujienos iš interneto