Klevų alėja, ISSN 2424-5429

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijoje vyko mokinių savivaldos lyderystės mokymai

Birželio 20 dieną Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijoje vyko Tūkstantmečio mokyklų programos (TŪM) mokymai, skirti mokinių savivaldų vadovams ir atstovams. Mokymų tema – „Moksleivių savivaldos vaidmuo mokyklos bendruomenėje“. Renginį vedė nuostabiosios „Karjeros kodo“ lektorės Edita Puzarienė ir Inga Veberienė.

Į mokymus susirinko energingi gimnazijų mokinių tarybų atstovai ir pedagogai iš įvairių Trakų rajono mokyklų: Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos, Lentvario „Versmės“ gimnazijos, Rūdiškių gimnazijos, Henriko Senkevičiaus gimnazijos ir, žinoma, šeimininkai iš Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos.

Mokyklų lyderiai aktyviai pristatė savo veiklas, dalyvavo linksmuose komandos formavimo žaidimuose ir mokėsi dalintis atsakomybe planuojant veiklas. Niekas nesėdėjo rankų sudėjęs – visi buvo įtraukti ir pasiruošę veikti!

Štai keletas entuziastingų atsiliepimų apie mokymus:

„… sužinojau, kaip taryba dirba kitose mokyklose.“; „… sužinojau, kad svarbu dirbti komandoje.“; „… sužinojau, kaip paskatinti mokinius įsitraukti į mokinių savivaldos veiklas.“; „… daug naujų idėjų, kaip padėti mokiniams tobulinti bendradarbiavimo įgūdžius. Labai gera buvo matyti tiek jaunų žmonių, kuriuos sudomino dėstoma tema.“

Dėkojame lektorėms Editai ir Ingai bei visoms dalyvavusioms mokyklų komandoms už puikią dieną ir įkvėpimą tolesniems darbams!

Trakų r. Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazija,

TŪM koordinatorės Laima LUKŠIENĖ, Daiva PRAKAPAITĖ

Šaltinis – Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijoje vyko mokinių savivaldos lyderystės mokymai | Trakų rajono savivaldybė (trakai.lt)