Klevų alėja, ISSN 2424-5429

Lentvaryje – įspūdingos dešimtmečio Joninės

Birželio 23-iąją Lentvario kultūros centras kvietė švęsti gaivališką, magiškomis istorijomis apipintą trumpiausią metų naktį – tądien šalia Lentvario (Graužio) ežero įvyko įspūdinga dešimtmečio Joninių šventė!

Joninių šventė Lentvaryje yra ilgas tradicijas menantis renginys, itin pamėgtas lentvariečių ir miesto svečių, visgi, šiemet jis buvo kitoks. Renginio pavadinime „Dešimtmečio Joninės“ buvo užkoduota žinutė – 2024 metais Lentvario kultūros centras švenčia veiklos 10-mečio jubiliejų ir organizuoja išskirtinę Joninių šventę.

Tęsiant tradicijas, dešimtmečio Joninės buvo pradėtos senosiomis Rasų apeigomis, burtais ir žaidimais, kuriuos pravedė Lentvario folkloro ansamblis „Volunga“ ir liaudies dainų kolektyvas „Klevinė“ (vad. Inga Okuškienė).

Atidavus duoklę senolių papročiams ir tradicijoms, šventę atidarė ir Joninių laužą uždegė Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius. Sveikinimo žodžius tarė Trakų rajono savivaldybės vicemeras Jonas Kietavičius bei Seimo narys Kęstutis Vilkauskas.

Po iškilmingos renginio pradžios meninę programą tęsė Lentvario mėgėjų meno kolektyvai: vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Lendvarė“ (vad. Rimutė Blikertienė), kapela „Rendez-vous“ (vad. Božena Račinska), choras „Viltis“ (vad. Jevgenij Barkovskij) bei liaudies dainų kolektyvas „Klevinė“ (vad. Inga Okuškienė). Koncertinę programą Jonams, Janinoms, Rasoms ir visiems varduvininkams dovanojo Rykantų ansamblis „Vilsa“ (vad. Dariuš Nedvecki). Žinoma, renginyje dalyvavę varduvininkai buvo apdovanoti ne tik dainomis, bet ir paparčiais, pražysiančiais stebuklingą Joninių naktį.

Vakarėjant ir vis ryškiau šviečiant scenos šviesoms, įspūdingą dešimtmečio Joninių šventę vainikavo žinomos grupės „69 danguje“ koncertas bei vidurvasario šokiai su dJ Tomu Vėju. Į koncertą atvyko minios žmonių iš Lentvario, Trakų, Grigiškių, Vilniaus, Kauno ir kitų miestų bei miestelių!

Šventės metu buvo organizuojamos sporto varžybos ir rungtys, veikė pramogos vaikams, maisto furgonėlių ir prekybininkų alėja. Savo veiklą pristatė ir edukacines programas organizavo ugniagesiai gelbėtojai ir šiais metais pirmą kartą prie renginio kaip dalyviai prisijungę policininkai.

Lentvario kultūros centras taria nuoširdų padėkos žodį buvusiems, dalyvavusiems ir šventusiems įspūdingiausias dešimtmečio Jonines Lentvaryje! Taip pat dėkojame šventės rėmėjams ir partneriams, be kurių ši šventė nebūtų įvykusi: Trakų rajono savivaldybei, UAB „Maxima LT“, UAB „Rumida“, UAB NV STORIES, „Pilialaukis“, UAB „Montem“, Lentvario seniūnijai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM Vilniaus apskrities priešgaisrinės valdybos Trakų priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, Vilniaus apskrities VPK Trakų rajono vyriausiajam policijos komisariatui, Trakų sporto centrui, Trakų rajono laikraščiui „Trakų žemė“, Lentvario sporto klubui.

Vasarą pasitikome galingai, taip pat ją ir išlydėsime!

Lentvario kultūros centro informacija

Evaldo Čingos nuotr.

Šaltinis – Lentvaryje – įspūdingos dešimtmečio Joninės | Trakų rajono savivaldybė (trakai.lt)