Klevų alėja, ISSN 2424-5429

Piešinių paroda „Piešti Lentvario pasakojimai“

Pasistatęs rūmus Lentvaryje, grafas Vladislavas Tiškevičius nusprendė iškasti požeminį tunelį, kuriame galėtų pasislėpti ir pabėgti nuo visokių priešų. Tunelis buvo apie 4–5 kilometrų ilgio. Jame buvo įrengta daug kambarių ir sandėlių, kuriuose buvo laikomas maistas ir grafo turtai. Tunelį vietiniai gyventojai vadino labirintu, nes labai daug žmonių, patekę į jį, daugiau saulės šviesos neišvysdavo“, – ištrauka iš pasakojimo „Paslaptingas tunelis“.

Vykdant projektą „Lentvario (Ne) pasakojimai“, buvo numatyta viena iš veiklų – piešinių konkursas „Skaityk ir iliustruok Lentvario pasakojimus“ . Nuo balandžio iki birželio mėnesio buvo išsiuntinėti pasakojimai, nuostatai ir dalyvavimo sąlygos projekto partneriams: Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijai, Lentvario „Versmės“ gimnazijai bei Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijai, meno studijai „Spalvų juokas“, dienos centrui „Akimirka“.

Dalyviai skaitė Lentvario pasakojimus ir rinkosi, kokį pasakojimą piešti, bei sprendė, kaip jį pavaizduoti. Sulaukta 34 darbų – pieštų pasakojimų. Tarp aktyviausių buvo Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazija – dailės mokytoja Asta Radimonienė konkursui pateikė 22 darbus. Meno studija „Spalvų juokas“ – 7 darbus, dienos centras „Akimirka“ – 1 piešinį. Prie konkurso savo iniciatyva savanoriškai prisijungė ir darbus pateikė Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos „Debesėlių“ grupė (mokytoja Lina Mokšečkienė) ir Lentvario l/d „Šilas“ priešmokyklinė ugdymo grupė (mokytoja Ingrida Aleksandrovič).

Rugsėjo mėnesį darbai eksponuoti Lentvario miesto bibliotekoje veikiančioje parodoje „Piešti Lentvario pasakojimai“. Tarp pasakojimų populiariausia buvo „Gaidiškės“ (net 8 darbai) ir „Paslaptingas tunelis“ (šeši darbai). Rugsėjo 21 d. įvyko parodos pristatymas ir apdovanojimai. Susirinko gausus būrys dalyvių. Buvo smagu išvysti savo piešinį parodoje. Geriausi darbai buvo atrinkti ir apdovanoti atminimo dovanomis. Įteiktos ir padėkos mokytojams bei vadovams, kurie paskatinimo dalyvauti. Konkurso laureatais tapo Silvija Adomonytė, Ema Kuklytė, Tajus Vičkačka, Sofija Politikė, Adrija Kacilovič, Liucilė Donėlaitė, Daniel Savukaitis, Abigailė Markšutaitė, Agnė Jurkevičiūtė, Kamilė Juškaitė. Paroda „Piešti Lentvario pasakojimai“ bibliotekoje bus eksponuojama iki spalio 5 d. Kviečiame aplankyti.

Spalio 4 d. 16.30 val. Lentvario bibliotekoje įvyks knygos „Lentvario (Ne) pasakojimai“ pristatymas. Dalyvaus pasakojimų iniciatorės, projekto partneriai, menininkai ir kt. Muzikinius kūrinius atliks Inga Gučienė ir Birutė Gaučienė.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Trakų rajono savivaldybė

Dalia Bagdžiuvienė,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario padalinio vedėja