Klevų alėja, ISSN 2424-5429

Kavinių tinklo „Caffeine“ plėtra Pietų Lietuvoje: nauja kavinė pasitiks Senosios Varėnos prieigose

Bendrovė „Reitan Convenience Lithuania“ tęsia plėtrą pagrindiniuose šalies keliuose. Nauja „Caffeine“ tinklo kavinė atvers duris kelyje Vilnius-Druskininkai, Senosios Varėnos miesto prieigose, čia spalį pradedamas statyti elektromobilių įkrovimo parkas. Planuojama, kad parkas, o drauge ir kavinė pradės veikti 2025 metų pirmąjį ketvirtį.

Bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“, valdančios prekės ženklus „Caffeine“ ir „Narvesen“, vadovas Saulius Žilėnas teigė, kad nauja vieta, šalia Varėnos „Eifelio“ žiedo, kur susikerta keliai iš Alytaus ir Vilniaus, suteiks keliautojams daugiau patogumo. „Vykstant iš Vilniaus Varėnos kryptimi trūko patogios sustojimo vietos, kur būtų galima pasimėgauti kokybiška kava bei užkandžiais. Šis kraštas mums puikiai pažįstamas, nes būtent Varėnoje skrudinama visa „Caffene“ ir „Narvesen“ tinkle pateikiama ekologiška kava. Žinome, kad tiek gyventojai, tiek čia gyvenantys ar vis atvykstantys mūsų darbuotojai laukė šios vietos, kuri bus patogi ir vykstant į Druskininkus ar kitas pietų Lietuvoje esančias vietas“ – teigė S. Žilėnas.

Be to, anot S. Žilėno, tai pirmoji „Caffeine“ tinklo kavinė Varėnoje. Čia klientai galės mėgautis ekologiška kava, klientų jau pamiltas užkandžiais, kuriuos patogu pasiimti ir į kelionę. Iki šiol Pietų Lietuvoje tinklo kavines buvo galima rasti Druskininkuose ir Alytuje.

Elektromobilių parkų plėtra

Elektromobilių įkrovimo operatorius „Eldrive“ gegužę pradėjo statyti pirmąjį įkrovimo parką šalia Panevėžio, o liepos pabaigoje – kelyje Kaunas – Klaipėda. Kaip teigia bendrovės vadovas Tomas Tamašauskas, šis įkrovimo parkas Senojoje Varėnoje bus kiek kompaktiškesnis: „Skirtingoms lokacijoms Lietuvoje esame sukūrę du konceptus – pagrindiniuose šalies keliuose veiks įkrovimo parkai, kuriuose vienu metu galės krautis 20 – 40 elektromobilių, tokiame kaip šis – 10 elektromobilių. Kelias Vilnius – Druskininkai yra intensyviai naudojamas – būtent šiuo keliu dalis žmonių važiuoja ne tik į Druskininkus, Varėną, bet ir Lenkijos link. Todėl tai yra puiki strateginė vieta“.

Anot T. Tamašausko, šio parko idėja gimė atsižvelgiant į problemas, su kuriomis susidurdavo elektromobilių vairuotojai Lietuvoje: viename taške mažas stotelių kiekis, dėl ko susidarydavo eilės, o nepakankama stotelių galia gerokai prailgindavo įkrovimo laiką – visa tai lėmė, jog planuoti keliones su elektromobiliu buvo sudėtinga. „Elektromobilio įkrovimas gali trukti nuo keliolikos minučių iki kiek daugiau nei valandos, todėl natūralu, jog turi būti sudarytos sąlygos žmonėms kažkur praleisti laiką, ypač Lietuvoje, kur turime ir šaltas žiemas, ir daug lietingų dienų“, – idėją komentavo T. Tamašauskas.

Planuojama, kad pirmasis elektromobilių įkrovimo operatorius „Eldrive“ įkrovimo parkas šalia Panevėžio duris atvers jau šį gruodį. Čia taip pat įsikūrusi kavinė „Caffeine“ ir parduotuvė „Narvesen“.

 

Šaltinis; „Zenpr“