Išleista knyga „Lentvario (NE)pasakojimai“

Trakų rajono viešosios bibliotekos Lentvario padalinyje, vykdant projektą „Lentvario (NE)pasakojimai“, buvo pristatyta ką tik išleista knyga „Lentvario (NE)pasakojimai“.

Knygą sudaro trys dalys. Ją rengiant buvo panaudota 11 surinktų ir prieš 20 metų užrašytų istorijų. Pasakojimų rinkimo ir užrašymo iniciatorė – lentvarietė lietuvių kalbos mokytoja Renė Lučiūnienė. Daugumą istorijų buvo papasakota lenkiškai ir moksleiviai jas išvertė į lietuvių kalbą. Surinktus pasakojimus iliustravo 6–10 kl. mokiniai, kuriems vadovavo dailės mokytoja metodininkė Asta Radimonienė. Pasakojimai ir iliustracijos paliktos autentiškos, kaip ir prieš du dešimtmečius, tik įvilktos į naują knygos „rūbą“. Leidinys taip pat yra papildytas QR kodais, kurie padės pažinti miesto lankytinus objektus ir žinomus žmones. Trečiojoje knygos dalyje „Lentvaris menininkų akimis“ pristatomi 2024 m. vykusio tapybos plenero „Lentvaris kitaip“ menininkų darbai. Viršelį puošia dailininkės Astos Radimonienės kūrinys.

Knygos sutiktuvės jau įvyko Lentvario miesto bibliotekoje ir Vievio miesto Lazdynų Pelėdos bibliotekoje. Kitas pristatymas bus Trakų Vokės dvare lapkričio 15 d. 17.00 val.

Projektą „Lentvario (Ne) pasakojimai“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Trakų rajono savivaldybė.

Dalia Bagdžiuvienė,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario padalinio vedėja

Naujienos iš interneto